WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - Charleroi 21  4 - 2  (2-1)

DATUM 28-02-2014  21:15

DOELPUNTEN 6’ Sababti (1-0), 13’ Cirlincione (1-1), 16’ Sababti (2-1), 30’ Bouyakoubi (3-1), 35’ Lunetta (3-2) en 39’ Attaibi (4-2).

VERSLAG FT Antwerpen startte met Zemmouri, Sababti, Hitou, El Haoual en Attaibi. FT Antwerpen startte de wedstrijd zeer aanvallend en Charleroi speelde hun geliefkoosde spel door stug te verdedigen en op de snelle counter te rekenen. In eerste instantie leek dit te lukken, want de eerste twee uitgespeelde kansen kwamen van de kant van Charleroi. Met Fosse en Vanderlei in de verdediging die met verre passen hun snelle en veel jongere medespelers trachten te bereiken kwamen zij gevaarlijk uit de hoek. David Morant was voor deze wedstrijd heel gemotiveerd en speelde een uitstekende wedstrijd. Maar dit moet ook van Zemmouri gezegd worden, want ook hij speelde een uitstekende wedstrijd en moest meermaals zijn kunnen tonen. In de 7de minuut moest Morant zich dan toch gewonnen geven. Zouggaghi kon zich op rechts doorzetten de bal voorbij de uitkomende Morant plaatsen. Sababti was mooi gevolgd en werkte de bal met de schouder voorbij de vier spelers van Charleroi (met zen allen voor het doel) binnen.

06’05” minuut : Ahmed Sababti : 1 – 0

De wedstrijd bleef op en neer gaan en in de 13de minuut kon Charleroi op hun gekende manier toch de gelijkmaker scoren. Met een mooi opgezet samenspel kwamen zij met twee spelers voor doel en Zemmouri had geen kans om zijn netten ongeschonden te houden

12’29” minuut : Cirlincione Fabio : 1 – 1

Ft Antwerpen bleef de druk op het doel van Charleroi aanhouden, maar Morant bleef de schoten op zijn doel onschadelijk maken. In de 16de minuut moest hij zich toch gewonnen geven op een hard schot van Zouggaghi dat door Sababti in laatste instantie werd binnen gewerkt. Over dit doelpunt en de maker ervan was wel wat onenigheid, maar uit de beelden bleek dat wel degelijk Sababti de bal als laatste raakte, hoewel de bal al voorbij Morant was geraakt.

15’56” minuut : Ahmed Sababti : 2 - 1

Ruststand: 2 – 1

De tweede helft was een wederuitgave van de eerste helft. Charleroi bleef stug verdedigen en erop rekenen dat FT Antwerpen de wedstrijd zou willen maken en alzo hun geliefkoosd spel te kunnen spelen. Als FT Antwerpen de bal op eigen helft minuten lang rond gespeeld werd was er van de kant van Charleroi geen enkele poging om dit te doen stoppen, maar stonden de spelers gewoonweg af te wachten tot een aanval werd opgezet. Het was dan ook wachten tot de 30ste minuut eer er terug werd gescoord. Een schot van Zouggaghi werd door Morant met behulp van het doelhout gestopt, maar Bouyakoubi kon in de herneming toch afwerken.

29’54” minuut : Karim Bouyakoubi : 3 – 1

Charleroi begon met Vanderlei of Fosse als vliegende doelman te spelen en had hierbij succes. In de 35ste minuut kon Lunetta een aanval afwerken.

34’49” minuut : Lunetta Mario : 3 – 2

Coach Bachar deed een voor vele opmerkelijke zet, hij ging ook met vliegende doelman spelen om zo meer in balbezit te blijven. Deze tactische zet leverde het gewenste resultaat op. Attaibi kon op de flank in stelling gebracht worden en werkte onverbiddelijk prima af.

38’13” minuut : Mohamed Attaibi : 4 - 2

Eindstand: 4 – 2

Besluit:

Dat dit een moeilijk wedstrijd zou worden was algemeen gekend, toch FT Antwerpen heeft door deze wedstrijd slim aan te pakken bewezen dat zij ook een moeilijke wedstrijd baas kunnen. Door het gelijk spel van Hasselt op Chatelineau bouwt FT Antwerpen de voorsprong op concurrent Chatelineau uit tot 6 punten. De derde in de stand (Lier) heeft al 14 punten achterstand. Zoals al eerder al geschreven is kan dit Antwerpen nog door stommiteiten naast de titel grijpen. Als we dan toch voor de titel moeten spelen is het bestuur druk bezig om de finale wedstrijd te laten doorgaan in de Lotto-Arena, maar later hierover meer info.